De 5 gezondheidsvoordelen van bier

De meeste mensen weten dat bier een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Maar wat ze misschien niet weten is dat er veel verschillende soorten bier zijn, en dat elk daarvan zijn eigen unieke reeks gezondheidsvoordelen heeft. In deze blogpost onderzoeken we de vijf belangrijkste gezondheidsvoordelen van bier!

1. Bier vermindert je risico op hart- en vaatziekten

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry helpt de antioxidant xanthohumol die in bier gevonden wordt je risico op coronaire hartziekten te verminderen door te voorkomen dat vrije radicalen de bloedvaten beschadigen. In feite is xanthohumol zo effectief in het bestrijden van vrije radicalen dat wordt het nu beschouwd als een behandeling om hart- en vaatziekten te voorkomen.

2. Bier vermindert je kans op het ontstaan van diabetes

Het blijkt dat xanthohumol ook diabetes type 2 kan helpen voorkomen door het enzym alfa-amylase te remmen, dat in de maag en dunne darm zetmeel helpt omzetten in suiker. Dit kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en daardoor het risico op het ontstaan van type 2 diabetes.

3. Bier kan helpen tegen osteoporose

Bovendien helpt xanthohumol in feite botverlies – een veel voorkomend symptoom van osteoporose – te voorkomen door je lichaam te stimuleren meer oestrogeen aan te maken. Dit kan ook postmenopauzale symptomen helpen voorkomen zoals opvliegers en nachtelijk zweten.

4. Bier kan je risico op het krijgen van kanker verminderen

Een andere studie vond dat xanthohumol ook kankerwerende eigenschappen kan hebben, met de mogelijkheid om oestrogeen receptor positieve borstkankercellen met wel 80 procent te verminderen in slechts 16 uur! In dezelfde studie was xanthohumol zelfsaangetoond dat het de anti-tumor effecten van Adriamycine (een veelgebruikt chemotherapie geneesmiddel) versterkt.

5. Bier heeft gezondheidsvoordelen voor je huid, haar en nagels

En tenslotte kan xanthohumol ook helpen het uiterlijk van je huid te verbeteren door de collageenproductie te verhogen. Dit kan rimpels voorkomen en zelfs cellulitis verminderen! Dus bedenk de volgende keer dat je op stap gaat voor een avondje in de stad, dat een paar biertjes je niet alleen kunnen helpen om op een ontspannen en plezierige manier een leuke tijd met je vrienden te hebben – het heeft ook verrassend positieve effecten op je gezondheid!

Aanbevolen Artikelen