Waarom je eigen bier brouwen?

Je eigen bier brouwen is een opwindende hobby die ook een lucratieve nevenactiviteit kan zijn als je het serieus neemt. Brouwen is niet zo moeilijk of duur als veel mensen denken, en de potentiële winstmarges zijn enorm. Deze blog leert je alles over brouwen, ook hoe je het goedkoop en zonder al te veel werk kunt doen. Volgens de American Homebrewers Association brouwen meer dan 1,2 miljoen mensen in de VS hun eigen bier!

Volledige controle

De meesten doen het omdat ze een volledigere controle willen over de smaak en het aroma van hun bier, niet alleen over het alcoholgehalte. Je kunt immers niet echt een geweldige smaak krijgen van in de handel verkrijgbare bieren.

In feite zijn er maar weinig redenen om niet je eigen bier te maken. Je kunt geld besparen (een six-pack fatsoenlijk ambachtelijk bier kost je tussen €6 en €12), het is milieuvriendelijk (je recyclet flessen in plaats van nieuwe te kopen), en zelf gebrouwen smaakt veel beter! Dus blijft er maar één vraag over…

Hoe moeilijk is het?

Brouwen is natuurlijk veel gemakkelijker dan wijn maken. Maar het is niet zo eenvoudig als een paar ingrediënten in een mixer doen en op ‘start’ drukken. Het brouwproces vereist wel technische kennis, maar maak je geen zorgen – je vindt alle informatie hier.

Na het lezen van deze handleiding zou je weinig moeite moeten hebben om je eerste bier te maken. Al mijn recepten zijn gemaakt voor beginners – ik heb er nog nooit eentje laten mislukken! Dus waar wacht je nog op? Ga nu aan de slag!

Aanbevolen Artikelen